Jungelen er en ikke-kommersiell klubb- og konsertserie med hovedbase på Landmark (Bergen Kunsthall).

Med en enorm lidenskap for musikk og ‘community’, etablerte Alejandro konseptet Jungelen i 2016, da han ønsket å bringe til Bergen det som byen manglet: en inkluderende klubbkveld for alle unge voksne fra ulike kulturer der åpenhet og nysjerrighet ovenfor musikk sto fremst. Endelig hadde han skapt et sted der han kunne dele sin interesse for musikk fra Afrika, Latinamerika og Karibia.

Selv er Alejandro adoptert fra Colombia, og har bl.a. reist i Latinamerika og bodd to år i Frankrike. Da han begynte å jobbe profesjonelt i det bergenske kunst- og kulturlivet opplevde han å ikke ‘se seg selv’ i andre konsepter og kulturledere, som han mente manglet en naturlig flerkulturell ‘touch’ og evne til å treffe et ungt publikum. Dette har senere blitt Alejandro og Jungelens unike styrke takket være relevant bakgrunn og et tverrfaglig nettverk i konstant utvikling.

Jungelen har arrangert over 100 konserter, klubbkvelder, samtaler, workshops og minifestivaler for over 17.000 publikummere, og engasjert over 350 musikere og dj’s.  

I løpet av årene har Jungelen blitt en viktig møteplass der man som publikummer, musiker eller danser oppdager ny musikk man ikke hører andre steder i Bergen. Musikerne som engasjeres har ofte ikke samarbeidet tidligere, og benytter seg av bekjentskapene som oppstår via Jungelen til eksterne samarbeid.


Lokale grupper som bl.a. Miss Tatis Angola 70, El Parche og Jungelen 90 har oppstått via klubbkveldene, og internasjonale artister som Triorität (DE), Faratuben (Mali) og Athletic Progression (DK) har gjort konserter som vi aldri glemmer.

‘Jungelfest’ er Jungelens festival som arrangeres hvert år i januar måned. 


Jungelen samarbeider med bl.a. Bergen Kjøtt, USF Verftet, Bergen Jazzforum, Hot!Hot!Hot!, VillVillVest, Jazzfest Trondheim, Bergen Assembly, Bergen Kunsthall, Piñata Radio (FR), Favorite Things (DK), Huset (DK) og Nebula CPH (DK) om større og mindre musikkfestivaler- og arrangementer. 
I 2019 startet Simon Alejandro Foreningen JUNG – som fungerer som Jungelens søsterorganisasjon. JUNG er en samlende kunst- og kulturorganisasjon for unge i Bergen med aktiviteter som danse- og dj-workshops, festivaler, mentorordninger med mer. JUNG ble startet som et resultat av et voksende ungt miljø som ikke var gamle nok til å komme inn på Jungelens arrangementer. 


Jungelen er og et musikklabel og gir ut artistene Kamuflars, LARS, Life of Puffin, Verk og LPeewee og Simon Alejandro i samarbeid med Mhost Likely og Plaisance Records (FR).

KONTAKT
︎Daglig leder:
Simon Alejandro Larsen / simon@jungelen.org


︎Produksjons- og frivilligansvarlig:
Lene Anette Kolltveit / lene@jungelen.org 
Jungelen
Nygårdsgaten 33,
5008 Bergen
Org. nr: 998 543 215
PRESSEROM
︎ ︎ ︎ ︎ ︎


* Jungelen mottar tilskudd fra Norsk Kulturråd, Bergen Kommune og Sparebanken Vest.

* Medlem av: Norske Kulturarrangører, CREO og BRAK.

* Neergaard Regnskap er organisasjonens valgte regnskapsfører.