Jungelen er en ikke-kommersiell konsert- og klubbserie på Landmark, Bergen Kunsthall. Siden 2016 har vi produsert og formidlet verdensmusikk av høy kvalitet for et ungt publikum i alderen 20-30 år.

Sammen med lokale og internasjonale aktører har vi arrangert over 50 konserter, klubbkvelder, samtaler, workshops og minifestivaler for over 15.000 publikummere, og engasjert over 300 musikere og dj’s. Sjangermessig presenterer Jungelen alt fra Latinamerikansk Cumbia, jazz og hiphop fra Danmark og lokal afrikansk-inspirert musikk.

Jungelen er med årene blitt en viktig møteplass der man både som publikummer, musiker eller danser oppdager ny musikk man ikke hører andre steder i Bergen. Musikerne som engasjeres har ofte ikke samarbeidet tidligere, og benytter seg av bekjentskapene som oppstår via Jungelen til eksterne samarbeid.


Loale grupper som bl.a. Miss Tatis Angola70, El Parche og J90 har alle blitt initiert og presentert for første gang på klubbkveldene, og internasjonale artister som Faratuben (Mali) og Athletic Progression (DK) har gjort konserter som vi aldri glemmer.

Vi samarbeider med bl.a. Bergen Kjøtt, USF Verftet, Bergen Jazzforum, Hot!Hot!Hot!, VillVillVest og Jazzfest Trondheim om større og mindre musikkfestivaler- og arrangementer.

Jungelen fungerer og som et label og gir ut musikk av Kamuflars, Life of Puffin og Simon Alejandro.

KONTAKT
︎Daglig og kunstnerisk leder, kurator, kommunikasjonsansvarlig og dj:
Simon Alejandro Larsen / simon@jungelen.org


︎Produksjons- og frivilligansvarlig:
Lene Anette J Kolltveit / lene@jungelen.org